Blog

Onze succesfactoren, smaak en teamspirit, aangescherpt tijdens teamdag

July 26, 2017

Op 27 juni waren de deuren van ons bedrijf uitzonderlijk gesloten. Die dag organiseerden we immers onze jaarlijkse teamdag. Smaak en teamspirit vormden de hoofdingrediënten van de activiteiten die op ons programma stonden.  En dat bleek een succesrecept! 

 

Smaken en geuren zijn uitermate belangrijk voor Ceval Healthfood. Hoe kan het ook anders? We praten immers over koekjes! Daarom startten we onze teamdag met een incompany training van Sensnet, het Vlaams Adviescentrum voor Sensoriek van Voedingsmiddelen en Contactmaterialen. Na een vakkundige uitleg van Dr. Inge Dirinck, technologisch adviseur, gingen we zelf aan de slag.

Tientallen geuren in kleine glazen flessen werden ons voorgeschoteld. Hoewel het om alledaagse geuren ging, van chocolade tot kers, bleek de opdracht niet altijd even eenvoudig. Zelfs kaneel, een geur die we maar al te goed kennen uit onze bakkerij, vormde in deze flesjes een ware uitdaging voor sommige collega's.

Daarna gingen we verder met een smaaktest. Tien glaasjes met daarin ofwel water ofwel water met een smaakje. Zoet, zuur, zoet, bitter of umami? Aan ons om de verschillende smaken te herkennen. Ook tijdens deze test werden we, en ons smaakzintuig in het bijzonder, werkelijk op de proef gesteld! Na deze bijzonder leerrijke voormiddag stond er ook ontspanning en actie op het programma.

's Middags versterkten we niet enkel de teamspirit, maar ook onze band met toeristisch, cultureel, economisch, gastronomisch,… Dendermonde. Een uitgestippelde route met foto-opdrachten bracht ons langs de mooiste plekjes van de stad (het Begijnhof, het Vleeshuismuseum, het museum voor Volkskunde, Vlasmarkt, Grote Markt...). Ondertussen gingen we ook op ruiltocht waarbij we onze eigen koekjes voor streekproducten ruilden bij lokale handelaren. 

 

Kortom: topdag, topteam, topstad! Voor herhaling vatbaar!

 

Meer sfeerbeelden van deze leerrijke en toffe dag, vind je op onze Facebookpagina

Meer info over Sensnet, vind je op hun website.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

Dimanche le 7 octobre, journée portes ouvertes chez La Confiance.

October 10, 2018

1/5
Please reload

Archive
Please reload

Volg ons
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon
Schaapveld 7
9200 Dendermonde
BELGIË
T: +32 52 22 58 22
info@laconfiance.be